2011. június 6., hétfő

Azok a fránya villámok

Szeretem az esőt, de  villámokat most már még kevésbé mint eddig. A múlt hét közepén lévő nagy vihar a tanyán is tiszteletét tette. Pénteken, ahogy megérkeztünk, próbáltunk egy kis világosságot teremteni, de nem kapcsolódott semmit. Na, egye-fene, biztos lecsapta vmi a biztosítékot (bár már ez is fura volt) gondoltuk naivan. Aztán a villanyóra szekrényben kiolvadt biztosítékok láttán már kezdtünk gyanakodni, hogy valami komolyabb történt. A bedugott eszközök ellenőrzése utána siralmas eredmény fogadott bennünket. Sorolom a megsemmisült eszközöket: Digi beltéri egység, tv, webkamerák, az összes netes cucc és a villanypásztor :""""(((( Borzasztó!!! Valahol belehúzott az egyik villanyoszlopba a villám és ez szépen hozzánk is bekóválygott :(((( Olyan elkeserítő. Pláne, hogy ma a Diginél kb. 30-40 eft-ra becsülték a javítás vagy csere költségét. Remek-remek-remek. Ennél jobb már nem is lehetne. A tv-ről és villanypásztorról még nem tudunk semmit. Nem szólt még a szerelő, hogy lehet-e velük kezdeni valamit. Nagyon remélem, mert a villanypásztor pótlása még 35 eft és enélkül minden tönkremegy, mert a hülye őzek letusolják a fákat:( Szomorú vagyok!!!! Ja, és hogy még szebb legyen a történet szombaton elromlott a kis mosógép is. :( De legalább azt a férjecském meg tudta szerelni. Még jó hogy nem nyúltunk több cucchoz, mert lehet, hogy még nőtt volna a lista.
Különben, ezeket leszámítva nagyon jó hétvégénk volt. Sikerült venni 200 db bontott téglát és leraktuk a tanya hátsó részén lévő felfagyott betonozott részt. Most már száraz lábon be lehet jutni a garázsba. Még lesz egy kis munka vele, mert akarunk csinálni egy kültéri mosogató pultot, meg a régi aknát be akarjuk temetni és azt is tovább burkolni, de ez még odébb van. Már így is szépen alakul.
A burkolással telt a szombat, vasárnap úgy éreztem magam, mint akin átment egy úthenger, a kezeim úgy fájtak, alig akartak mozogni:) De megérte a fáradságot, büszkén nézegettük a művünket :) Vasárnap meg lazítottunk (meg mosógépet szereltünk:) ). 
Növény fronton támadnak a krumplibogarak :( Megpermeteztem őket egy kis rovarölő szerrel, de nem igazán hatotta meg őket, jó ellenálló népség. A többi növény megvan. Kibújt a bokorbab:))) Teljesen meglepődtem, mert szombaton még semmi nem látszódott, vasárnap meg már komoly kis növénykék köszöngettek felém. A cukkini bokrokon már 2-3 mini cukkini növöget. Teljesen jó! Kiültettem az erkélyen nevelt virágpalántákat is, remélem szépen fognak fejlődni.
A másik nagy öröm, hogy Cilike a kóbor cicánk elhozta megmutatni a kiscicáit. 4 tünemény kis rosszaság. Három fekete-fehér tarka és egy cirmos. Nagyon édesek. Nagyon félénkek, úgyhogy simogatni nem lehet őket, meg egyből szaladnak, ha meglátnak bennünket, de azért néha ki tudtuk figyelni, ahogy játszanak:) Remélem nagyra nőnek és sokáig látjuk őket, mert sajnos az utóbbi években nagyon megfogyatkoztak a környéken lévő cicák.

Nincsenek megjegyzések: