2011. augusztus 9., kedd

Hétvégi kiruccanás

Az eső után kisütött a nap és ilyen meseszerű lett minden:)
Prágában jártunk hétvégén. Imádom ezt a várost. Annyira gyönyörű. Bármikor visszamegyünk, mindig újabbnál újabb szépségeket lehet felfedezni. 
Szombaton és vasárnap a főtéren jazz fesztivál volt, úgyhogy ott töltöttük az estéinket. Napközben pedig császkáltunk és gyönyörködtünk a városban meg jókat ettünk:) Sajnos az idő szokás szerint borongós volt (már meg sem lepődöm), de most legalább egyszer sem áztunk meg.
Cesky Krumlov szintén "napsütéses" időben
Tegnap indultunk haza. Brno-n keresztül terveztük az utat, mert a srácok meg akartak állni a sörgyárnál feltankolni egy kis nedűvel, de aztán Cesky Krumlov-ban kötöttünk ki. Ennek én igazán örültem, mert nagyon rég terveztük, hogy elmegyünk oda is. Ez is egy csoda szép városka. Igazi reneszánsz gyöngyszem. Szinte visszarepül az ember a múltba a sok szép ház, a vár és a várárokban lévő medvék láttán (3 igazi mackó "rémisztgeti" a látogatókat : Katherina, Vok és Mária Terézia:). Nagyon szép volt!
Még Prágában egy kellemes élmény ért bennünket. Miközben hallgattuk a zenekarokat szóba elegyedtünk egy házaspárral. Kiderült, hogy chicago-ból jöttek, egy európai körúton vesznek részt és pár napja érkeztek Budapestről. Lelkesen dicsérték fővárosunkat, hogy milyen szép! Olyan jól esett!
Jó kis hétvége volt! De most már vissza kell rázódni a dolgos hétköznapokba, bezárult az utazások móka-tára:)

Nincsenek megjegyzések: