2011. szeptember 17., szombat

Szomorkodom

Végre hétvége van. Pihenhetünk. Tegnap este munka utan szélvész sebességgel pakoltuk össze a cuccainkat és jöttünk a tanyara. Sajnos elég szomorú kép fogadott bennünket. A növényeket borzasztóan megviselte a 2 hét távollét. A virágaim zöme megszáradt, a gyümölcsfák szintén elég sárgák de az egyik fűzfa életéért kifejezetten aggódom. Teljesen megszáradtak a levelei, csak néhány ág végén fityeg 1-2 zöld levél. Tudom-tudom mit várok, ha rájuk sem néztem ennyi ideig:( De nem az enyészetnek hagytuk itt őket, hogy lesz ami lesz. Hanem bekapcsoltuk az öntözőt, ami működött is, csak pont az a fej akadt el, amelyiken az említett növények vannak:"(
Nagyon remélem, hogy a fák túlélik!! Ahogy néztem az ágak nincsenek megszáradva, ruganyosak. Nagyon-nagyon reménykedem, hogy tavasszal kihajtanak. Addig is adom nekik a vizet és a pozitív energiát :/
Most tényleg szomorú a fűz :(
A másik dolog, ami ezek mellett már jelentéktelen, hogy egy nyominger vakond teljesen feltúrta a kertet. Két lépésenként meredeznek mindenhol az óriási földhalmok. :( Úgy látszik, ha egyszer beüt a ménkű akkor tarol.
De fő a pozitív hozzáállás, ugye? :/

4 megjegyzés:

csakBea írta...

Szegény fűzfa, reméljük helyrejön. Nekem a csavarfüzem csinálja azt,hogy elszárad a teteje, újra kihajt,elszárad a teteje, újra kihajt, stb. Igaz, az még csak 20 cm. Illetve most csak 10.

BoGyo írta...

Akkor reménykedem! Most egész hétvégén kapott vizet, remélem valamennyire újra tudtuk hidratálni és a gyökérzet és a törzs nem sérült. Tavasszal kiderül.
Nálunk a selyemakác nő viccesen. Minden évben óriásit nő de aztán tavasszal mégis csak egészen alulról hoz új ágakat:/ Jelenleg inkább egy bokorra hasonlít mint egy fára.

Juhmeli írta...

Remélem felépül, a növények nagy csodákra képesek. Nálam a magnólia és az egyik japán juhar nézett ki így, de már hajtanak. A vakond nálunk is aktív az új ágyásban, mert csak ott locsolok. Minden nap valamit újra kell ültetnem.:(

BoGyo írta...

Jó érzéke van hozzá, hogy főként a virágoskerteket forgassa fel. Én is nem győzöm helyre hozni amit szét dúr. Próbálkoztunk már mindenfélével az ultrahangos kütyütől a füstölőig. De semmi nem használ.