2012. november 28., szerda

Bűnözünk


A mai ebédünkkel kirúgtunk a hámból. Pirított zöldségeket ettünk üvegtésztával. De olyan finom volt :)
Az elkészítése 10 perc alatt meg van, kiadós, finom eledel.
Egy jó adag vegyes zöldségmixet (zöldbab, kukorica, gomba, répa, hagyma, pritamin paprika, zöldborsó) olajon megpirítottunk. A trükk, hogy a forró olajba először a fűszereket "kipattogtattuk" (amúgy szinte szó szerint), így jól kijött az ízük. Barna mustármagot és jeera köményt (sajnos nem tudom pontosan a jeera magyar jelentését) használtunk. A megpirított fűszerekre mentek a zöldségek illetve zúzott fokhagyma (2 gerezd). Megpirítottuk őket, majd egy kis fűszermix-el megszórtuk (ha jól emlékszem garam masala a neve) (lehet őket kapni a hiperekben). 
Amíg pirult a zöldség felforraltunk kb. 1,5 l vizet és amikor már forrt beleraktuk az üvegtésztát. Pár perc alatt megpuhult.
A leszűrt tésztát hozzáadtuk a zöldségekhez, meglocsoltuk az egészet szójaszósszal, még egy ici-pici őrölt erőspaprikát tettünk rá, jól összekevertük és kész is lett a finom, fűszeres ebéd.
Korábban csináltam már thai tésztát ezek nélkül a fűszerek nélkül. Csak gyömbért, kurkumát, sót, borsot és szójaszószt használtam, úgy is finom lett a végeredmény.

2 megjegyzés:

Monika írta...

Nyami!!!!De éhes vagyok!!!!!!:)

BoGyo írta...

Érdemes elkészíteni:)