2013. szeptember 13., péntek

Zakuszka

Téli esték kedvenc vacsorája nálunk a zakuszka. Jaj, már most összefut a nyál a számban, ha rágondolok:)
Ez a hét a kamra feltöltés jegyében telt, így zakuszkát is főztünk. Nem bonyolult az elkészítése, szívből ajánlom mindenkinek, mert megéri a munkát, nagyon finom az eredmény.
Hozzávalók:
1 kg hagyma
3 kg kápia paprika
2 kg padlizsán
1 l olaj
2 babérlevél
Só, bors
Tetszés szerint fokhagyma, nálunk 5-6 gerezd ment bele.
A hagymát aprítjuk és az olajjal feltesszük egy nagy lábasban pirulni. A paprikát kockázzuk és húsdarálón ledaráljuk, majd hozzáadjuk a hagymához, beletesszük a fűszereket és ízlés szerint sót. Közben a megmosott padlizsánt egészben megsütjük a sütőben. Ha megsült apró darabokra törve azt is hozzátesszük a paprikához. Majd szépen rotyogtatjuk, mikor kellően besűrűsödött 1 kanál sűrített paradicsomot teszünk bele, még egyet rottyantunk rajta és mehet befőttesüvegbe, mielőtt lezárnánk pici olajat öntünk a tetejére, majd lecsavarozzuk és mehetnek dunsztolódni.
Aztán már csak vigyázni kell, hogy maradjon belőle télire is:)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Bár én a vinetáért élek halok, de ez a zakuszka is incsiklandóan fest, gratulálok!!

BoGyo írta...

Óó, igen! Azt is nagyon szeretem!! :)