2011. október 3., hétfő

Lomtalanítottunk

Megérett a kis tanya egy jó nagy lomtalanításra. Volt egy csomó rossz slag, csöpögtető cső miegymás, amit nem tudtunk már hova pakolni, valamint az általunk végzett "rombolások" törmelékeit is el kellett tüntetni. Úgyhogy nekiveselkedtünk. Rendeltünk egy giga-mega nagy konténert és nekiálltunk szelektálni. A szombati nap elment az építési törmelék és a garázs felének kidobálásával. Tegnap pedig jött a garázs másik fele és a padlás. Jó kis meló volt.  A tüdőmből szerintem kijönne egy lapátra való por. Mire mindent kihurcoltunk, elpakoltunk, lesöpörtünk eltelt a hétvége, a konténer pedig megtelt. Nem semmi mennyi minden össze tud gyűlni az évek hosszú sora alatt. Fel is rakom a konténer fotóját, mint egy mementót, hogy mindig emlékezzem, ha nem kell valami, akkor könyörtelenül ki kell dobni:) Mondjuk ezt már elhatároztam akkor, amikor nagypapám költözött és a házát nekünk kellett kipakolni. Akkor megtanultam, hogy nem szabad foggal-körömmel ragaszkodni egy eltört tárgyhoz vagy egy elromlott porszívóhoz :)) Utánam ne kelljen ennyi mindent pakolnia senkinek:)
Ilyen szépen sikerült megpakolni:)
A hétvége eltelt a hurcibálással. Pihenés semmi :( Mondjuk nem elégedetlenkedem, mert mostmár erre sem lesz gond. Szép rend van mindenhol:) 
Egy nagy öröm is ért különben. Szombat reggel egy tengelice pár csemegézett a napraforgóink között. Annyira tünemények voltak. Imádom ezeket a szépségeket és itt a tanyán még nem találkoztam velük. Szerencsére vasárnap is visszatértek reggelizni, majd a diófán ücsörögtek. Úgyhogy meg volt az örömöm!
Ma pedig megyek kosarat fonni!!!!! :) Szép az élet:)

3 megjegyzés:

csakBea írta...

Nagy munka volt, de megérte, olyan jó érzés megszabadulni a sok kacattól! Nekünk is kellene már lomtalanítani a kertben.

Juhmeli írta...

Kár, hogy ezt a szép idős hétvégét így kellett eltöltenetek. De persze más szempontból megvizsgálva több jó is szorult a helyzetbe. Sajnos, mi se kirándulni járunk. Fa hasogatásra mennek el a forró októberi napok.

BoGyo írta...

Én is csak az időt sajnáltam. Mert vasárnap mire végeztünk és le tudtunk ülni pont lenyugvóban volt a nap. De ha úgy nézem, akkor meg jobb, mintha esőben kellett volna csinálni:) Jó volt végig nézni az eredményen. Tágas, rendezett látvány tárult elénk:)