2011. november 14., hétfő

Dió minden mennyiségben

Tegnap feszültséglevezetésként nekiálltunk megpucolni az idei diótermést (azokat is hazahoztuk, nehogy valaki meglovasítsa). 3 rekesz lett, ebből tegnap egyel végeztünk. Lett egy jó nagy tálca :))
Karácsonykor szoktam gyártani diótartó zsákokat,és azokban ajándékozok pár kilónyit a családtagoknak. De most olyan sok lett, hogy megpróbálok pénzt is keresni belőle:) 
Ma el is mentem feltérképezni a dió árakat. 2500 Ft körül mocorog. Aztán szépen széthintettem a kollégák között, hogy szuper diónk van eladó és tessék már el is kelt egy kg:) Csak így tovább kis diófa, lehet, hogy ez lesz a mi aranytojást tojó tyúkunk.
Különben pedig nem csak fincsi a dióbél, hanem nagyon egészséges is! Vértisztító, gyomor és bélhurut esetén is nagyon jó. Külsőleg jó pattanásos, ekcémás bőrre. A diókopács pedig remekül alkalmazható kelme festésre.
Szóval egyétek vegyétek:) 

2 megjegyzés:

csakBea írta...

Dejó nektek :) A mi két kis fánk már 6-7 éves de még csak most sem érték el az 1,50-es magasságot. Lehet, hogy le kellene cserélni őket...

BoGyo írta...

Hátha belehúznak még!! Nálunk biztos sokat számított, hogy nincs messze a kerti csaptól és régebben, amikor még apukám kint dolgozgatott és vmihez engedte a vizet, a fölösleg mindig a fa alatt kötött ki:) De aztàn csuda tudja. Lehet, hogy késôbb annál több dió fog teremni rajtuk!!