2012. március 20., kedd

Magonc beszámoló

Kezdenek alakulni a pár hete vetett különféle magok. Minden nap újabb meglepetést tartogatnak.
Vetettem balkonparadicsomot, talán 1 kivételével az összes kikelt. Nem próbálkozom most a normál, nagy paradicsomokkal, túl sok helyet foglalnak. De majd ezek a kis manók:)
Már ekkorák, lassan szét kellene tűzdelnem őket. De olyan kis cérnametéltek, hogy nem merek hozzájuk nyúlni, nehogy bajuk legyen.
Paradicsom bölcsőde
Vetettem édesköményt is. Pár napja kezdett mozgolódni. Jelenleg 1 kicsírázott kis növény van, remélem a többi is követni fogja a példáját.
Édeskömény
Az ehinacea hétvégén dugta ki a kis fejét. 2 mag volt a legaktívabb. Nekik nagyon szurkolok, mert ez az egyik kedvenc virágom. Szintén belehúzott a zápor virág is, itt 3 magonc van. A büdöske, mint megbízható kis növény szépen kikelt. Az összes mag szépen fejlődik. Vetettem porcsint is. Ezek is kikeltek, jelenleg akkorák mint egy mákszem:) Azt még nem tudom hogy fogom őket széttűzdelni, mert kicsit sűrűre sikerült a vetés. De valahogy majd megoldom. (Ezekről majd később rakok fel képet.)
Szépen fejlődik a mocsári hibiszkusz és a mályva. Mind a kettőből további 1-1 mag kelt ki (csak a vízben áztatott magok mocorogtak, a többi nem ad életjelt).
Mocsári hibiszkusz "kölyök"
 Az erkélyen nevelkedő magok is egész jól beindultak. Csak egy kicsit megzavarodtam, hogy pontosan melyik mi (kellett nekem nem felírni). Elkezdtek kikelni az utolsó edényben lévő magok is. És szinte ugyan úgy néznek ki mint a ruccola. Akkor most melyik a ruccola és melyik a galambbegy? :))) Sebaj. Nőjenek csak szépen és majd az ízteszt eldönti:)
Egy kicsit még foghíjas (talán spenót)
Ez a vmi szépen halad
Végre ő is elkezdett mocorogni

2 megjegyzés:

Juhmeli írta...

Hát most elbizonytalanítottál az utolsó előtti képpel. Pedig nem is rokonok. Majd kóstold meg a lomblevelet, akkor kiderül.:)

BoGyo írta...

Igen, nem lesz más megoldás (már alig várom:). Ebbôl tanultam, hogy nem szabad elfelejteni címkèzni az edènyeket:) A memóriámra nem szàmithatok:D